Tingimused

Loosimised OÜ üldtingimused

Kehtivad alates 01.12.2021

Loosimised OÜ portaali registreerimisel nõustub portaali kasutaja (edaspidi: kasutaja) üldtingimustega, mille vahendusel saab kasutaja teha loosimistega seotud toiminguid. Portaali konto avamise ning seeläbi üldtingimustele nõusoleku andmisega loetakse kasutaja ning Loosimised OÜ vahel sõlmituks leping Loosimised OÜ poolt pakutavate teenuste kasutamiseks kasutaja poolt kooskõlas käesolevate üldtingimustega.
Tähelepanu! Tegemist on hasartmänguga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

1. ÜLDSÄTTED

1.1 Loosimiste vahendajaks ja portaali haldusega tegelevaks ettevõtteks (edaspidi: portaalihaldur) on Loosimised OÜ (registrikood 16335783). Loosimised OÜ on üksnes loosimiste korraldamiseks mõeldud veebikeskkonna pakkuja ja loosimiste vahendaja.
1.2 Veebileht www.loosimised.ee vahendab loterii põhimõttel korraldatavaid loosimisi, mille käigus on üldtingimustes sätestatud korras võimalik registreerunud kasutajatel korraldada portaalis loosimisi ning osaleda soetatud pileti alusel teiste kasutajate poolt loodud loosimistel.
1.3 Käesolevad üldtingimused reguleerivad:
1.3.1 Portaalihalduri ja kasutaja vahelisi suhteid seoses portaalihalduri loosimiste vahendamise teenusega elektroonilises Loosimised OÜ veebikeskkonnas internetiaadressil www.loosimised.ee (edaspidi: portaal);
1.3.2 Portaalihalduri ja kasutaja vahelisi suhteid seoses portaalihalduri poolt portaali kasutajatele osutatavate teenustega;
1.3.3 Portaali kasutamise käigus tekkivaid portaali kasutajate vahelisi õigussuhteid.
1.4 Enne portaali üldtingimustega nõustumist on kasutaja kohustatud tutvuma portaali isikuandmete töötlemise korraga, mis on kättesaadav portaalihalduri kodulehel www.loosimised.ee.
1.5 Lisaks üldtingimustele reguleerivad kasutaja ja portaalihalduri vahelisi suhteid Eesti Vabariigis kehtivad õigusaktid vastava teenuse kasutamise kohta, veebilehel avaldatud abitekstid ja väljakujunenud head tavad.
1.6 Portaalis toimub kogu portaalihalduri ja kasutaja vaheline teabevahetus ning suhtlus eesti keeles, v.a kui kasutaja ja portaalihalduri kokkuleppel ei kasutata muud keelt.

2. KASUTATAVAD MÕISTED

2.1 Portaalihaldur – kõikide loosimistega seotud toimingute vahendajaks ja portaalihalduriks on Loosimised OÜ.
2.2 Portaal – veebikeskkond, mille vahendusel on portaalis registreeritud loosijatel võimalik üldtingimustega kooskõlas loosimisi korraldada ning mängijatel võimalus loosimistest osa võtta.
2.3 Konto – füüsilise või juriidilise isiku virtuaalne konto portaalihalduri veebikeskkonnas.
2.4 Kasutaja – füüsiline või juriidiline isik, kes on nõustunud üldtingimustega ja registreerunud portaali kasutajaks oma loosi kuulutamiseks või loosis osalemiseks mängijana.
2.5 Loosimine – portaalis portaalihalduri poolt vahendatud ja loosija poolt korraldatud hasartmängu tunnustega loterii.
2.6 Kuulutus – portaali kasutaja poolt lisatud käesolevate üldtingimustega vastavuses olev teave loosimise aluseks oleva auhinna kirjeldamiseks.
2.7 Pilet – elektrooniline pilet, mille nõuetekohasel soetamisel osaleb mängija loosimisel.
2.8 Mängija – portaalis registreeritud kasutaja, kes osaleb soetatud pileti alusel loosija poolt korraldatavas loosimises.
2.9 Loosija – loosimist korraldav portaalis registreeritud füüsiline või juriidiline isik, kes on üldtingimustega kooskõlas lisanud portaali kuulutuse ning vastutab loosimise läbiviimise eest käesolevate üldtingimustega sätestatud korras.
2.10 Auhind – loosija poolt nõuetekohaselt kuulutusse sisestatud loosimise tulemusel võitja poolt saadav auhind.
2.11 Võitja – portaali kasutaja, kes on pileti ostnud mängijate seast portaalihalduri poolt automatiseeritud süsteemi vahendusel valitud loosimise auhinna võitjaks.

3. KASUTAJAKS REGISTREERIMINE

3.1 Portaali sisenemiseks ja portaali teenuste kasutamiseks peab isik registreerima end portaali kasutajaks. Portaali kasutajaks registreerumine on tasuta.
3.2 Portaali kasutajaks saab registreerida füüsiline või juriidiline isik, arvestades ning nõustudes käesolevate üldtingimuste ja muude õigusaktidega.
3.3 Portaali kasutajal tuleb täita kõik kohustuslikud kliendiandmed, mida töödeldakse üksnes vastavalt portaalis kehtivatele kliendiandmete töötlemise korrale.
3.4 Registreerumisel peab kasutaja valima endale kasutajanime ja parooli. Valitud kasutajanime ja parooli võib kasutaja edaspidi kasutada portaali sisenemisel ühe võimaliku isiku tuvastamise vahendina.

4. KASUTAJA ÜLDISED ÕIGUSED JA KOHUSTUSED

4.1 Kasutaja kohustub kasutama portaali üksnes seaduslike ja headele tavadele vastavate tehingute ja toimingute tegemiseks ning käituma teiste kasutajate ja portaalihalduri suhtes lugupidavalt ja heauskselt.
4.2 Kasutaja poolt portaalihaldurile ja teistele kasutajatele avaldatud andmed peavad olema tõesed. Andmete muutumise korral on kasutaja kohustatud sellest teavitama portaalihaldurit üldtingimustes sätestatud korras.
4.3 Kasutaja kohustub austama portaalihalduri intellektuaalomandiõigusi. Portaal ning selle autoriõigusega kaitstud sisu on portaalihalduri omand, mida kasutajatel on õigus kasutada üksnes isiklikuks otstarbeks seoses portaali teenuste kasutamisega.
4.4 Kasutaja kinnitab iga toimingu tegemisega portaalis, et:
4.4.1 on õigus- ja teovõimeline isik, kellel on õigus teha portaalis võimaldatud tehinguid;
4.4.2 täidab nõuetekohaselt kõiki kasutuslepingus sätestatud kasutaja kohustusi ja on teadlik, et kohustuste mitte nõuetekohaselt täitmisel vastutab ta kohustuse rikkumise ja sellega tekitatud kahju eest;
4.4.3 on teadlik, et kõikide teenuste kasutamisest tulenevatelt tehingutelt makstavate maksude (sh tulu-, käibe- ja sotsiaalmaks) deklareerimise ja maksmise kohustus lasub kasutajal endal;
4.4.4 on teadlik, et portaalis kasutamiseks fikseeritud salasõna ja kasutajatunnuse sattumisel kolmandate isikute valdusesse on sellistel kolmandatel isikutel võimalik võtta kasutaja siduvaid kohustusi, mille täitmise eest vastutab kasutaja ning, et portaalihalduril ei ole kohustust kontrollida täiendavalt (s.o peale kasutajanime ja salasõna) portaali kasutaja isikut;
4.4.5 on teadlik ja kinnitab, et kasutaja registreeritud arvelduskonto asub Eesti Vabariigis tegutsevas pangas ja kuulub talle endale ning tal on selle interneti teel kasutamise ja käsutamise võimalus (ehk internetipanga teenus).
4.4.6 on teadlik ja nõustub sellega, et portaalihalduril on õigus töödelda kliendi isikuandmeid vastavalt Eestis kehtivatele õigusaktidele ja portaalihalduri portaalis kehtestatud Privaatsuspoliitikale.
4.5 Kasutajad kohustuvad portaali kasutama üksnes vastavalt käesolevatele üldtingimustele ja on kohustatud informeerima koheselt portaalihaldurit asjaoludest, mis võivad takistada käesolevate üldtingimuste nõuetekohast täitmist.
4.6 Üldtingimustes sätestatud kohustuste rikkumise korral on portaalihalduril õigus piirata või tühistada kohustusi rikkunud kasutaja portaali kasutusõigused ja tühistada loosimine ning keelduda oma kohustuste täitmisest kohustusi rikkunud kasutaja suhtes, samuti lõpetada kasutajaga portaali kasutusleping.

5. LOOSIMISTE LÄBIVIIMISE TINGIMUSED JA TASUD

5.1 Loosimisi saavad korraldada ja loosimistel osaleda üksnes portaalis nõuetekohaselt registreeritud kasutajad.
5.2 Igale loosimisele müüakse pileteid selliselt, et võidufondi väärtus moodustab maksimaalselt 80% loosimisele müüdud piletite realiseerimishinnast.
5.3 Mängija on teadlik, võlaõigusseaduse alusel ei kohaldu pileti interneti või mobiiltelefoni vahendusel ostmisel tarbija taganemisõigus ja, et pileti ostmisel sidevahendi abil võivad talle tekkida kulud sideteenuse ning makseteenuse kasutamisest.
5.4 Minimaalselt müüdavate piletite kogu realiseerimishind peab olema vähemalt 20% suurem kui on loosimise auhinna määratud väärtus.
5.5 Loosimine toimub üksnes siis kui kõik piletid on müüdud või kui on müüdud vähemalt miinimum kogus pileteid ning loosimise lõpptähtaeg on saabunud või maksimaalne piletite arv müüdud enne loosimise lõpptähtaja saabumist.
5.6 Kui tähtaja saabudes pole müüdud miinimum piletite kogust, siis lükkub loosimise lõpptähtaeg edasi Loosija poolt sätestatud päevade arvu võrra, kuid mitte rohkem kui 7 päeva. Juhul kui ka täiendava tähtaja jooksul ei müüda loosimisele minimaalset arvu pileteid, siis loosimist ei toimu.
5.7 Loosimise ebaõnnestumisel tagastatakse piletite raha kõigile mängijatele ja sellekohane teavitus edastatakse portaali vahendusel kõigile mängijatele ja portaalihaldurile. Loosija näeb loosi ebaõnnestumise kohta infot portaalist oma töölaual.
5.8 Kõiki loosimisega seotud makseid vahendab portaalihaldur. Portaalihalduril on õigus lõpule viia kõik kasutajate vahelised loosimistega seotud tehingu toimingud (deposiidimakse vabastamine), kui ühe kasutaja kohustuste täitmine on tõendatud ning õigus tehingu toimingud tagasi pöörata (näiteks tasumine), kui ühe kasutaja poolne mittetäitmine on tõendatud.
5.9 Kui loosimine on lõppenud ning võitjale auhind nõuetekohaselt kätte toimetatud, peab loosija esitama portaalihaldurile portaali vahendusel taotluse saadud tulu välja maksmiseks.
5.10 Juhul kui võitja on auhinna kättesaamise portaalis kinnitanud, makstakse loosijale portaalihalduri vahendusel tuluna välja 80% müüdud piletite realiseerimishinnast. Portaalihalduri vahendustasu on arvutatud automaatselt piletite realiseerimishinnast ja loosijale tehtavast kogutulu väljamaksest maha.

6. KUULUTUSE SISU

6.1 Loosija koostab portaalis vastavalt üldtingimustes kehtestatud reeglitele loosimise läbiviimiseks kuulutuse ning täidab selleks kõik kohustuslikud väljad ja määrab pileti hinna (ei tohi olla väiksem kui 1 euro) ning minimaalsete ja maksimaalsete piletite arvu.
6.2 Kuulutuse sisestamisel on loosija kohustatud jälgima, et minimaalselt müüdavate piletite kogu realiseerimishind peab olema vähemalt 20% suurem kui on loosimise auhinna määratud väärtus.
6.3 Loosija vastutab iseseisvalt avaldatud kuulutuste sisu, teenuste ja toodete kvaliteedi ning kättesaadavuse ja tutvustuse õigsuse eest.
6.4 Kuulutuse avaldamisega võtab loosija täieliku vastutuse kuulutuses sisalduva teabe sisu ja õiguspärasuse eest.
6.5 Loosijal on keelatud lisatud kuulutusi:
6.5.1 olematute või mitteaktuaalsete toodete või teenuste kohta;
6.5.2 milles kasutatakse võõraid fotosid või tekste;
6.5.3 tooteid ja teenuseid, mis võivad rikkuda kolmandate isikute õiguseid (nt. võltsitud, varastatud toode);
6.5.4 esemete kohta, mida võidakse kasutada ebaseaduslike tegude toimepanemiseks;
6.5.5 tubaka- ja alkoholitooteid;
6.5.6 medikamendid, ravimid ja narkootilised ained;
6.5.7 ohtlikud seadmed ja ained, tulirelvad, külmrelvad ja muud relvad.
6.6 Kuulutuse valmimisel jõuab sellekohane teavitus portaalihaldurile, kes üldtingimustega vastavuses oleva loosimise kinnitab ja mängijatele avalikustab.
6.7 Portaalihalduril on õigus kuulutuse üldtingimustele mittevastavuse korral kohaldada erinevaid sanktsioone, näiteks loosimine kõrvaldada, konto sulgeda või ajutiselt blokeerida.

7. LOOSIMISE VÕITJA

7.1 Loosimise lõpukuupäeval või maksimaalsete piletite saavutamise korral enne loosimise lõpukuupäeva, valib portaalihaldur automatiseeritud süsteemi vahendusel välja pileti ostnute vahel juhusliku võitja.
7.2 Peale võitja automaatset valimist avaldab portaalihaldur koheselt võitja andmed portaalis vastavalt portaalis kehtivatele kliendiandmete töötlemise põhimõtetele ja saadab võitjale e-posti teel teavituse.
7.3 Loosimise õnnestumisel edastab portaalihaldur auhinna kättetoimetamise tingimuste täitmiseks koheselt võitja kontaktandmed loosijale.

8. AUHIND JA SELLE VÕITJALE KÄTTETOIMETAMINE

8.1 Loosimisele lisatud auhinna väärtus võib olla maksimaalselt 1000 eurot.
8.2 Loosija kohustus on võtta auhinna võitjaga viivitamatult ühendust portaalihalduri poolt edastatud kontaktandmete vahendusel, et leppida kokku auhinna kättetoimetamise viis ja koht.
8.3 Loosija on kohustatud võitjale auhinna kätte toimetama hiljemalt 7 tööpäeva jooksul alates võitja kontaktandmete teada saamise hetkest.
8.4 Võitjale auhinna kättetoimetamisel postiteenuseid kasutades on loosija kohustatud vajadusel saadetise kättetoimetamist tõendama.
8.5 Auhind tuleb kätte toimetada üksnes isiklikult võitjale, mitte kolmandatele isikutele.
8.6 Kõik auhinna kättetoimetamisega seotud kulud kannab loosija.
8.7 Auhinna kättesaamisel on võitja koheselt kohustatud selle kättesaamist ja tingimustele vastavust portaali vahendusel kinnitama. Juhul kui 14 päeva jooksul ei ole võitja kinnitanud kättesaamist või pretensioone esitanud, loetakse automaatselt, et võitja on auhinna kätte saanud ja selle tingimustega nõustunud ning portaalihaldur maksab loosijale tulu välja.
8.8 Võitja on kohustatud koheselt pöörduma portaalihalduri poole kui loosija ei ole auhinda nõuetekohaselt punktis 8.3 toodud tähtaja jooksul kätte toimetanud. Juhul kui loosija portaalihalduri või võitja päringutele ei reageeri, hüvitab portaalihaldur auhinna määratud väärtuse võitjale rahas ning loosijale tulu välja ei maksta.
8.9 Juhul kui auhind ei vasta kuulutuses toodud tingimustele, tuleb sellest koheselt, kuid mitte hiljem kui 14 päeva jooksul loosijat ja portaalihaldurit kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis teavitada.
8.10 Punktis 8.9 toodud juhtumi korral avab portaalihaldur menetluse ja selgitab välja mõlema poole seisukohad. Juhul kui portaalihaldur nõustub võitja seisukohaga ja auhind ei vasta tingimustele, tuleb võitja poolt nõuetele mittevastav auhind koheselt loosijale tagastada. Võitjale hüvitatakse eeltoodud juhtudel portaalihalduri poolt kuulutuses toodud auhinna väärtus rahas ning loosijale tulu välja ei maksta.

9. ISIKUANDMETE KAITSE

9.1 Isikuandmete töötlemise põhimõtted ning portaalihalduri õigused ja kohustused kliendiandmete töötlemisel (sh kolmandatele isikutele edastamisel) on kirjas portaalihalduri veebilehel avaldatud dokumendis „Privaatsus“.
9.2 Üldtingimustega nõustumisel annab kasutaja portaalihaldurile õiguse ja nõusoleku töödelda kasutaja isikuandmeid käesolevates üldtingimustes määratletud eesmärgil ja ulatuses, kohaldatavates õigusaktides ja menetluskorras sätestatud alustel. Pärast kasutaja staatuse lõppemist on kasutajal õigus igal ajal võtta tagasi oma nõusolek isikuandmete töötlemiseks, nõuda isikuandmete töötlemise lõpetamist ning nõuda kogutud isikuandmete kustutamist või sulgemist vastavalt kohaldatavale õigusele
9.3 Portaalihaldur on kohustatud hoidma kasutaja isikuandmeid konfidentsiaalsena ning isikuandmete kaitseks järgima kõiki kohaldatavaid õigusakte.
9.4 Portaalihaldur ei vastuta:
9.4.1 Kasutajate esitatud andmete õigsuse eest;
9.4.2 Juriidilisest isikust kasutaja esindaja esindusõiguse kehtivuse eest.
9.5 Portaalihalduril on õigus kasutada portaali kasutaja isikuandmeid otseturunduseks. Portaali kasutajal on õigus oma otseturunduseks antud nõusolek igal ajal tagasi võtta.

10. ÜLDTINGIMUSTE JA TASUDE MUUTMINE

10.1 Portaalihalduril on õigus muuta ühepoolselt käesolevaid üldtingimusi õigusaktides sätestatud juhtudel või kui see on vajalik:
10.1.1 Portaali teenuste arendamiseks või parendamiseks,
10.1.2 Muudatuste tõttu õigusaktides või tavades,
10.1.3 Kohtu või muu ametiasutuste või – isiku otsuse, ettekirjutuse või muus vormis avaldatud seisukohaga arvestamiseks,
10.1.4 Teenuse osutamise või kasutamisega seotud asjaolude täpsustamiseks ja üldtingimuste kasutajasõbralikuks muutmiseks,
10.1.5 Portaalihalduri poolt kasutatavate teenusepakkujate poolt esitatud nõuete täitmiseks.
10.2 Portaalihalduril on õigus muuta omal äranägemisel portaali kasutamisega ja loosimiste läbiviimistega seonduvaid tasusid.
10.3 Portaalihaldur teavitab kasutajaid üldtingimuste ja tasude muudatustest, edastades vastava teabe kasutajatele elektrooniliselt portaali vahendusel. Etteteatamine ei ole vajalik, kui muudatused ei mõjuta oluliselt olemasolevate kasutajate õiguseid ja kohustusi.

11. VASTUTUS

11.1 Portaalihaldur ei vastuta kasutaja poolt kuulutuses edastatud ning portaalis avaldatud reklaami, teenuste või toodete sisu ja kvaliteedi ning kättesaadavuse õigsuse eest.
11.2 Portaalihaldur ei vastuta kasutajate vahelistes võimalikes vaidlustes ning kahjude eest, mis võivad tekkida seoses kuulutuses pakutavate teenuste kasutamisega või nende kasutamise võimalustega.
11.3 Portaalihalduril on õigus kustutada, ühepoolselt muuta ja peatada kasutaja teenuste või toodete kuulutusi.
11.4 Portaalihaldur ei vastuta muu hulgas järgmiste asjaolude eest:
11.4.1 portaali veebilehe või teenuse, mis tahes katkestuse eest kui sellest tulenevalt puudub kasutajatel ligipääs teenustele;
11.4.2 viiruste, teenusetõkestamise ründe või muu tehnoloogilise arvutiseadmeid, -programme, andmeid või muud vara kahjustada võiva materjali põhjustatud kahju eest;
11.5 Portaali kasutaja kohustub hüvitama portaalihaldurile ja portaalihalduri koostööpartneritele, keda portaalihaldur kasutab teenuse osutamiseks, kõik kulud (sh õigusabikulud), kahjud, nõuded (k.a varalised), mis tulenevad otseselt või kaudselt kasutaja poolt toime pandud rikkumisest.
11.6 Portaalihalduril on õigus kasutajalt nõuda kasutajalt üldtingimustes nimetatud kohustuste rikkumisel leppetrahvi, mille suurus on kuni 50 eurot.

12. PORTAALI KASUTUSLEPINGU KESTUS JA LÕPPEMINE

12.1 Kasutusleping kehtib tähtajatult.
12.2 Portaalihalduril on õigus kasutusleping erakorraliselt ja etteteatamiseta üles öelda kui kasutaja rikub oluliselt seaduses või üldtingimustes sätestatud kasutaja kohustusi.
12.3 Kasutajal on igal ajal õigus kasutusleping üles öelda ja nõuda kasutajakonto sulgemist, kui ta täidab eelnevalt kõik kohustused portaalihalduri ja teiste kasutajate ees ning kasutaja viimasest tehingust on möödunud kasutuslepingu punktis 13.3 sätestatud pretensiooni esitamise tähtaeg.
12.4 Portaali kasutuslepingu lõppemisel kannab portaalihaldur kasutaja portaalikontol oleva raha, mis jääb üle pärast kasutaja kohustuste täitmist portaalihalduri ja teiste kasutajate ees, üle kasutaja pangakontole, mis on avatud kasutaja nimele Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriigi või võrdväärseid rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise nõudeid täitva riigi krediidiasutuses ja millelt kasutaja on teinud viimase makse portaalihalduri pangakontole.
12.5 Kui kasutaja on esitanud portaalihaldurile teate portaali kasutuslepingust taganemiseks või lepingu lõpetamiseks või kui kasutaja on saanud portaalihaldurilt teate portaali kasutuslepingu ülesütlemise kohta, on kasutajal võimalik etteteatamise tähtaja jooksul portaalist alla laadida, printida ja/või muul moel enda jaoks salvestada kogu teave ja dokumendid tema poolt portaalis tehtud tehingute ja toimingute kohta.
12.6 Pärast portaali kasutuslepingu lõppemist sulgeb portaalihaldur kasutaja portaalikonto ning portaalihalduril ei ole kohustust säilitada, hoida ega kasutajale väljastada kasutaja poolt portaalis tehtud tehingute ja toimingutega seotud informatsiooni (välja arvatud seadusest tulenevate dokumentide säilitamise kohustuste täitmiseks).
12.7 Kui kasutaja ei ole oma portaalis asuvat kontot 10 aastat kasutanud, teeb portaalihaldur kasutajale kasutajakonto kustutamise hoiatuse. Kui kasutaja sellele ei reageeri, loetakse kliendisuhe lõppenuks ning portaalihaldur kustutab kasutajakonto.

13. VAIDLUSTE LAHENDAMINE JA LÕPPSÄTTED

13.1 Üldtingimustest tulenevatele õigussuhetele kasutaja ja portaalihalduri vahel kohaldatakse Eesti Vabariigis kehtivaid õigusakte.
13.2 Vaidluse korral püüavad pooled lahendada erimeelsused heas usus läbirääkimiste teel. Portaali kasutajal on õigus pretensiooni korral pöörduda portaalihalduri poole, esitades vastav avaldus e-posti teel info@loosimised.ee.
13.3 Pretensioone on võimalik esitada 14 kalendripäeva jooksul alates loosimisest, millega seoses on kasutajal pretensioon.
13.4 Portaali kasutaja pretensioonile vastatakse hiljemalt 15 päeva jooksul arvates pretensiooni esitamisest. Anonüümseid avaldusi läbi ei vaadata ja neile ei vastata.
13.5 Juhul kui tekkinud lahkarvamusi ei õnnestu lahendada läbirääkimiste teel, lahendatakse vaidlus Eesti Vabariigi õiguse kohasel Harju Maakohtus.
13.6 Probleemse mängurluse puhul soovitame abi saamiseks pöörduda MTÜ Hasartmängusõltuvuse nõustamiskeskuse abiliinile 15410 või www.15410.ee