Privaatsus

Privaatsuspoliitika

Kehtivad alates 01.12.2021

1. KASUTATAVAD MÕISTED

1.1 Kliendiandmed on igasugune info, mis on ettevõttel kliendi kohta teada (isikuandmed, kontaktandmed, tehingute andmed jms).
1.2 Kliendiandmete töötlemine on igasugune kliendiandmetega tehtav toiming (sh. kliendiandmete kogumine, salvestamine, korrastamine, säilitamine, muutmine, avalikustamine, juurdepääsu võimaldamine, edastamine, ristkasutamine, kustutamine).
1.3 Ettevõte on Loosimised OÜ (kliendiandmete vastutav töötleja), registrikood 16335783, e-post info@loosimised.ee
1.4 Kliendisuhe on ettevõtte ja kliendi vaheline õigussuhe, mis tekib, kui klient kasutab või on kasutanud teenust või on pöördunud ettevõtte poole teenuse kasutamise eesmärgil.
1.5 Klient on isik, kes kasutab või on kasutanud ettevõtte teenuseid või edastanud ettevõttele oma kliendiandmeid ettevõtte teenuste kasutamise eesmärgil.
1.6 Portaal – veebikeskkond, mille vahendusel on portaalis registreeritud kasutajatel loosimistega seotud toiminguid teha.

2. ÜLDISED PÕHIMÕTTED

2.1 Ettevõte on kohustatud hoidma kõikide selle veebilehega www.loosimised.ee seotud kasutajate kliendiandmete puutumatust ja turvalisust, kes on oma kliendiandmeid esitanud ning kasutama neid üksnes käesolevas dokumendis määratletud korras.
2.2 Kliendiandmete töötlemine toimub Euroopa Parlamendi ja Nõukogu määruses 2016/679 (Andmekaitse määrus), isikuandmete kaitse seaduses, muudes asjakohastes õigusaktides ning käesolevates põhimõtetes ja üldtingimustes sätestatud nõuete kohaselt.
2.3 Kliendid kohustuvad portaali teenuste kasutamisel teatavaks saanud teiste kasutajate isikuandmeid töötlema üksnes kooskõlas käesoleva privaatsuspoliitikaga ning üldtingimustega.

3. TÖÖTLEMISE ALUS

3.1 Ettevõttel on õigus klientide isikuandmeid töödelda juhul kui:
3.1.1 klient on andnud enda selge nõusoleku isikuandmete töötlemiseks ning töötlemine ei ületa kliendi poolt antud nõusoleku piire;
3.1.2 töötlemine on vajalik kliendi ning ettevõtte vahelise portaali kasutuslepingu täitmiseks;
3.1.3 töötlemise kohustus tuleneb seadusest;
3.1.4 töötlemiseks esineb mõni muu seadusest tulenev alus.

4. TÖÖTLEMISE EESMÄRGID

4.1 Ettevõte töötleb Kliendi:
4.1.1 kontaktandmeid, sealhulgas telefoninumber ja e-mail loosimistega seotud vajaliku informatsiooni edastamiseks ning Teie vastava nõusoleku olemasolu korral turunduslikel eesmärkidel;
4.1.2 isikuandmeid, sealhulgas ees- ja perekonnanimi, sünniaeg, aadress, isikukood hasartmänguseadusest ning rahapesu- ja terrorismi rahastamise tõkestamise seadusest tulenevate kohustuste täitmiseks;
4.1.3 ostetud piletite, saadud võitude ning tehtud väljamaksetega seotud infot raamatupidamise seadusest tulenevate kohustuste täitmiseks;
4.1.4 suhtlusandmeid, mida kogutakse siis, kui klient suhtleb ettevõttega.

4.2 Ettevõte lähtub andmete töötlemisel minimaalsuse printsiibist. Ettevõte võtab endale kohustuse kustutada kõik isikuandmed, mille töötlemiseks alus puudub või mille töötlemise alus on ära langenud.
4.3 Andmeid, mida ettevõte töötleb kliendiga sõlmitud lepingust tulenevate kohustuste täitmiseks, säilitab ettevõte kuni 10 aastat peale lepingu lõppemist. Seaduse alusel töödeldavate andmete säilitamistähtajad tulenevad vastavatest eriseadustest.

5. KLIENDI ÕIGUSED

5.1 Kliendil on õigus saada ettevõttelt informatsiooni selle kohta, kas ettevõte töötleb kliendi isikuandmeid. Pöördumine tuleb esitada kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis.
5.2 Kliendil on õigus tagasi võtta oma nõusolek kliendiandmete töötlemiseks.
5.3 Kliendil on õigus ettevõttelt nõuda enda kliendiandmete parandamist või kustutamist, kui need on ebaõiged või puudulikud.

6. TURVALISUS NING KLIENDIANDMETE EDASTAMINE

6.1 Ettevõte võtab kasutusele vajalikud turvameetmed kliendi isikuandmete turvalisuse tagamiseks.
6.2 Veebilehel konto loonud kasutaja kohustub hoidma veebilehele sisenemiseks vajalikku kasutajatunnust ja parooli salajas ning sellisel viisil, et see ei satuks kolmandate isikute kätte.
6.3 Ettevõte ei vastuta selliste turvalisusnõuete rikkumiste eest, mis on tingitud kliendi enda tegevusest.
6.4 Ettevõte edastab kliendiandmeid eelkõige alljärgnevatele isikutele:
6.4.1 Portaali kasutajatele loosimise lõppemisel ja üksnes sellises ulatuses, mis on vajalik auhinna kättetoimetamiseks;
6.4.2 infoturbega ning IT-süsteemide arenduse ja haldusega seotud isikud ja ettevõtted;
6.4.3 õigus- ning finantsnõustajad, audiitorid ning muud professionaalsed nõustajad, sellises ulatuses, mis on vajalik kvaliteetse teenuse osutamiseks, oma nõuete või õiguste kaitsmiseks kohtumenetluses jms;
6.4.4 riigi- ja järelevalveasutused, kellele andmete edastamine kohustus tuleb seadusest, näiteks Maksu- ja Tolliamet, Rahapesu Andmebüroo, Politsei- ja Piirivalveamet jms.

7. KÜPSISTE KASUTAMINE

7.1 Ettevõte kasutab veebilehitseja küpsiseid (ing.k. cookie) selleks, et pakkuda kasutajatele portaalis paremat ja turvalisemat teenust. Küpsis on väike tekstilõik veebilehitsejas, mis laetakse kasutaja arvutisse või nutiseadmesse ettevõtte veebilehte külastades. Küpsised võimaldavad veebilehel kasutaja arvuti ära tunda, samuti salvestavad küpsised andmed, mida kasutaja leheküljel liikudes avaldas, nagu näiteks kasutajanimi, või leheküljed, mida kasutaja viimati külastas.

8. KONTAKTANDMED JA LÕPPSÄTTED

8.1 Vastutav töötleja ehk isik, kes on kindlaks määranud käesolevad isikuandmete töötlemise eesmärgid ning põhimõtted, on Loosimised OÜ (registrikood 16335783).
8.2 Kui leiate, et Teie kliendiandmete töötlemisel on rikutud isikuandmete töötlemise põhimõtteid, kui soovite rakendada mõnda enda isikuandmete töötlemisega seotud õigust või Teil on muid küsimusi või kaebusi seoses isikuandmete töötlemisega, on Teil õigus võtta ühendust Loosimised OÜ klienditeenindusega. Teie poolt esitatud kaebusele või päringule vastame esimesel võimalusel, kuid hiljemalt 30 päeva jooksul.
8.3 Loosimised OÜ kontaktandmed:
8.3.1 Registrikood: 16335783;
8.3.2 E-post: info@loosimised.ee
8.4 Ettevõttel on ühepoolselt õigus käesolevaid põhimõtteid omal äranägemisel muuta eeldusel, et muudatused on kooskõlas kehtivate õigusaktidega. Muudatuste korral teavitab ettevõte vajadusel portaali vahendusel oma kliente mõistliku aja jooksul enne muudatuste jõustumist.
8.5 Teil on õigus esitada kaebus Andmekaitse Inspektsioonile, kui leiate, et Loosimised OÜ rikub või on rikkunud isikuandmete töötlemisel Teie õigusi. Kaebusi on võimalik esitada Andmekaitse Inspektsiooni veebilehel www.aki.ee, e-posti teel aadressil info@aki.ee ning telefoninumbril +372 627 4135.